17-06-15

Bosklassen in Xhoris, dag 3

Goeie avond iedereen, hier zijn we weer met nieuws uit Xhoris.

Na een snelle wasbeurt en een uitgebreid ontbijt waren we allemaal klaar om ons sportiefste beentje voor te zetten. Op het mooie, uitgestrekte, groene domein waren verschillende werkposten opgezet. In groepjes werd dan doorgeschoven van de ene activiteit naar de andere. Er werd gebadmintond,beachvolley gespeeld (of een variant ervanKnipogen), gepingpongd, petanque en Kubb gespeeld én er was ook ruimte voor wat behendigheid en denksport in de vorm van een grote jenga en een reuze schaakspel.

Na al dat sporten was iedereen blij om de voetjes onder tafel te schuiven en te smullen van een lekkere paella.

Veel tijd om te rusten was er niet, want algauw stond de bus te wachten die ons naar de waterfabriek in Spa bracht. Op het fabrieksdomein gingen we met een reuzelift naar de 2de verdieping waar een educatieve ruimte voorzien was.  Door grote ronde ramen konden we een blik werpen op de bedrijvigheid in de fabriekshal onder ons. Zo zag je o.a. een lopende band vol flessen water die gebotteld werden  en een reusachtige spoelmachine.

In groepjes moesten we een quiz oplossen die helemaal in het teken stond van... ja jullie raden het wel, het Spa-water.

Als beloning mocht iedereen 2 flesjes water of frisdrank kiezen. Dat was heel welkom met dit warme weer!Stoer

Toen we terug in Xhoris arriveerden was het al meteen tijd om opnieuw naar het restaurant te gaan. Mmmm...vol-au-vent met kroketjes en een ijsje toe, dat ging er bij iedereen vlot in!

Als laatste activiteit van de dag sprongen we met zijn allen in het zwembad. Geen nood, meester Dave, Nienke heeft enkel haar voetjes wat laten bengelen in het water...geen natte-gips-toestanden dusKnipogen.

Zwemmen maakt moe...meestal toch, maar bij enkele meisjes van het 5de treedt dit effect blijkbaar pas na enige tijd in, want het gefluister en gegiechel is nog steeds niet helemaal gedimd. Morgenochtend zal het misschien wél merkbaar zijn bij henTong uitsteken.

Morgen trekken we er met Hans de gids op uit voor een natuurwandeling tot aan de Ourthe.  Hopelijk zijn de weergoden ons dan nog steeds even gunstig gezind.

Tot morgen!

Het bosklasteam

 

22:03 Gepost door De bosklassers | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Waaauw! Wat een super bosklassen met duper activiteiten en... super lekker eten! Fijn om van jullie te horen en om de mooie pics te zien met allemaal stralende gezichtjes!
Ben al benieuwd om de vele verhalen te horen van Loorke en Lopke!

De tanties, Katrien en Sharon.

Gepost door: Sharon | 18-06-15

't Was fijn om de ganse week de kinderen te kunnen volgen via de foto's. We waren net een beetje mee op reis met de pagadders. Proficiat aan de leerkrachten jullie hebben er iets moois van gemaakt. Aan allen een goede terugreis en we zijn al nieuwsgierig om al de belevenissen in geuren en kleuren te horen vertellen. Natuurlijk ook nog een extra knuffel voor Yara en vele groetjes voor alle vriendjes en vriendinnetjes.

Gepost door: Roets Regina (oma Yara) | 19-06-15

De commentaren zijn gesloten.