24-06-11

Bosklassen Houthalen - Helchteren dag 5

Hoi iedereen,

Vanmorgen mocht iedereen (ook de juffen en de meesters) gelukkig een half uurtje langer blijven liggen na het dansfeestje van gisterenavond.  Juf Vicky trok de danspartij in gang en algauw begonnen de meeste kinderen mee te swingen en te shaken.  Enkele bosklassers waren echter al zo moe van het vele stappen in Bokrijk dat ze liever vanop een stoeltje genoten van hun bekertje frisdrank en wat chipjes.  Met het liedje 'Vonken en vuur' zwaaiden de kinderen van het eerste en tweede leerjaar hun laatste bosklasavond uit.

De grotere kinderen mochten nog een beetje langer hun danskunsten vertonen op de verzoeknummertjes aan meester Arne die DJ van dienst was.

Deze ochtend begonnen we aan een reuzekarwei: het opruimen van de kamers en het inpakken van de koffers.  Sommige leerlingen konden dit al helemaal zelf! In andere kamers was de helpende hand van een meester of juf een must! ;-)  Tip voor de mama's en papa's: indien uw kind een kledingstuk meeheeft dat niet van hem of haar is, dan is het handig om te vragen bij wie het op de kamer lag.  Zo komen alle verloren gewaande spullen dan wel op hun plek terecht.

Na de middag vertrokken we met een heuse autocar richting Opglabbeek waar het natuurhulpcentrum gelegen is.  Daar vangt men zieke, gewonde of geplaatste dieren op.  Nadien worden die terug in de natuur losgelaten of opgevangen in een erkende kwaliteitsdierentuin.

Tijdens de terugrit zat de sfeer er goed in.  De thuishaven lonkte.  Toen we het bordje 'Beernem' gepasseerd waren, klonk het uit vele keeltjes:"En we gaan nog niet naar huis..."  Maar eenmaal in de armen van mama, papa, oma of opa, dachten vele bosklassers waarschijnlijk toch 'oost west, thuis best'!

PASOPPASOPPASOP!!!  In de streek waar wij verbleven, leven ook veel teken.  Elke avond hebben wij de kinderen gecontroleerd op die vieze beestjes.  Dagelijks werden bij meerdere kinderen teken opgemerkt en verwijderd ( en ook de juffen en meesters werden niet gespaard).  Indien u toch nog een teek zou vinden bij uw kind dan kunt u die als volgt verwijderen:  met een tekentangetje, pincet of de vingernagels de teek vastnemen tot tegen de huid.  Daarna draait u tegen de wijzers in (naar links) en trekt u het beestje eruit.  Nadien best even ontsmetten.

Bedankt voor het vertrouwen om uw kind deze vijf dagen mee te sturen.  Het was ongetwijfeld een rijke en boeiende ervaring voor hen die ze hopelijk onthouden voor de rest van hun leven! 

Zo, mijn wasmachine draait al op volle toeren en ik hoor mijn zetel roepen.  Geniet van het weekend samen met uw kind(eren).  Dat zal ik ook doen.

PS.  Ik probeer morgen de rest van de foto's te posten.

Groetjes, en wat de bosklassen betreft, tot een volgende editie!!

juf Katlijn en de rest van het bosklasteam.

21:14 Gepost door De bosklassers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-11

Bosklassen Houthalen-Helchteren dag 4

Hoi iedereen aan het thuisfront,

Wat waren we blij toen we deze ochtend onder een, weliswaar aarzelend, zonnetje konden vertrekken naar Bokrijk. 

De kapoenen van het eerste en tweede leerjaar maakten samen met juf Ann, juf Vicky, meester Arne en meester Rik een grote wandeling op het domein waarbij ze een aantal huisjes waar een oud ambacht gedemonstreerd werd, een bezoekje brachten.

Zo konden ze ondermeer proeven van boekweitpannenkoeken, zien hoe de smid en de pottenbakker te werk gingen.

De 'snorrekes' (zoals juf Charline haar kroost liefdevol aanspreekt) van het derde en vierde leerjaar volgden samen met hun juf en juf Katlijn het spoor van 'De vijfde boog', de spannende reeks op Ketnet die zich in Bokrijk afspeelt.  Zij bezochten de slaapzolder van de 5 vrienden, griezelden bij het aanschouwen van de geest van Cara, zongen Karaoke.  In de kelder van Babs mochten ze per drie een eigen kruidenmengeling met magische krachten samenstellen.  

De oudsten van het vijfde en zesde deden de 'Bunchtocht' op eigen houtje.  Ze moesten de knopencode kraken en zo enkele opdrachten op het domein uitvoeren.

's Middags kwamen we samen voor de picknick.  Enthousiast vertelden de kinderen elkaar hun avonturen.

In de namiddag werd de rest van het park verder verkend.  Ook nu bleven we actief: oude volksspelen zoals steltlopen, trapfietsen,... werden uitgeprobeerd door jong (de kinderen) en oud (??).  Ook de spinster, de weefster en de modiste die prachtige hoeden maakte, werden met een bezoekje vereerd.  

Als afsluiter mocht iedereen zich uitleven op het werkelijk cooooooooole speelplein aan de rand van het park.  Helemaal op het einde probeerden de weergoden toch nog een stok tussen de wielen te steken door de sluizen even open te zetten. 

Na zo'n drukke dag smaakte de maaltijd dubbel en dik. 

Vanavond vieren we de laatste avond en maken we het samen nog héél gezellig!

Lieve mama's en papa's, morgenavond mogen jullie jullie keppetje, bolletje, zusje, broere, prinsesje, engeltje, ... weer in de armen sluiten en zelf onderstoppen.  ;-)   Nog eventjes geduld! 

Moe, maar voldaan,

het bosklasteam

19:33 Gepost door De bosklassers | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22-06-11

Bosklassen Houthalen-Helchteren dag 3

yow juplahoi,

Vanmorgen vertrokken we onder een stralend zomerzonnetje op onze grote wandeltocht met de 2 gidsen. De kinderen van 1 en 2 deden de kleinere wandeling terwijl de grootsten een fikse wandeling van meer dan 10 km moesten verteren. De gidsen deden er alles aan om dit zo boeiend mogelijk te maken ... Dit was althans de planning... er kwamen namelijk enkele kwade, donkere wolkjes opzetten. En de hemelsluizen werden werkelijk volledig opengezet. Hert tempo werd wat opgevoerd zodat we konden schuilen om ons lunchpakket op te peuzelen. Met het water in de schoenen kwamen we in de Bosberg terug aan om een lekkere warme douche te nemen. Daarna keken we samen naar een film in de grote zaal. Na de film was alles opgeklaard en konden we nog wat gaan ravotten op het speelplein, de survivaltocht en de speleobox. Gelukkig maar.

Nog een woordje van de lokale beren

Ik vind het hier heel leuk en ik zie m'n mama graag. Yara

De wandeling was wel heel leuk maar toch een beetje nat. Ieme Van Damme

Ik ben superblij want ik heb een golfballeke gevonden op het golfterrein. Zoë

Regen. Het was nat. En ik liep heel de tijd op kop. Rino

De oude mijnschachten zijn precies kraantjes van lego. Giel - Jan

Weerwolven vind ik niet zo leuk, maar de gids was leuk. Julie

Leuk weertje tijdens onze toffe wandeling. Noah Stassin

Ik heb gegraven achter een dino, maar ik heb hem niet gevonden. Milan Muylaert

Mijn voet was terug volledig ok, dus ik kon mee op de toffe wandeling. In onze kamer en in de douche was het ook tof. De rotte banaan van Noah Lambrecht hebben we maar weggegooid. Alejandro

Ik wilde de natste zijn en dat ben ik dan ook maar geworden. Ik was de kampioen. Ieme Doom

Die mierenhoop met al die beestjes was maar een beetje vervelend. Lopke

Bijna vertrokken zonder broodjes... gelukkig zag juf Ann dat net op tijd. Thomas Lootens

De schachttorens zijn wel zeer groot en ik vond het ook leuk om te wandelen. De regen was niet erg. Xander

Ik mis mijn broer nog altijd niet. De speleobox was cool. De picknick was gezellig daar onder dat afdak.Lieze

Het wandelen was leuk. Ik ben over de grote plassen gesprongen. Celine Lootens

De moegestapte bosklassers

20:01 Gepost door De bosklassers | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |