24-06-11

Bosklassen Houthalen - Helchteren dag 5

Hoi iedereen,

Vanmorgen mocht iedereen (ook de juffen en de meesters) gelukkig een half uurtje langer blijven liggen na het dansfeestje van gisterenavond.  Juf Vicky trok de danspartij in gang en algauw begonnen de meeste kinderen mee te swingen en te shaken.  Enkele bosklassers waren echter al zo moe van het vele stappen in Bokrijk dat ze liever vanop een stoeltje genoten van hun bekertje frisdrank en wat chipjes.  Met het liedje 'Vonken en vuur' zwaaiden de kinderen van het eerste en tweede leerjaar hun laatste bosklasavond uit.

De grotere kinderen mochten nog een beetje langer hun danskunsten vertonen op de verzoeknummertjes aan meester Arne die DJ van dienst was.

Deze ochtend begonnen we aan een reuzekarwei: het opruimen van de kamers en het inpakken van de koffers.  Sommige leerlingen konden dit al helemaal zelf! In andere kamers was de helpende hand van een meester of juf een must! ;-)  Tip voor de mama's en papa's: indien uw kind een kledingstuk meeheeft dat niet van hem of haar is, dan is het handig om te vragen bij wie het op de kamer lag.  Zo komen alle verloren gewaande spullen dan wel op hun plek terecht.

Na de middag vertrokken we met een heuse autocar richting Opglabbeek waar het natuurhulpcentrum gelegen is.  Daar vangt men zieke, gewonde of geplaatste dieren op.  Nadien worden die terug in de natuur losgelaten of opgevangen in een erkende kwaliteitsdierentuin.

Tijdens de terugrit zat de sfeer er goed in.  De thuishaven lonkte.  Toen we het bordje 'Beernem' gepasseerd waren, klonk het uit vele keeltjes:"En we gaan nog niet naar huis..."  Maar eenmaal in de armen van mama, papa, oma of opa, dachten vele bosklassers waarschijnlijk toch 'oost west, thuis best'!

PASOPPASOPPASOP!!!  In de streek waar wij verbleven, leven ook veel teken.  Elke avond hebben wij de kinderen gecontroleerd op die vieze beestjes.  Dagelijks werden bij meerdere kinderen teken opgemerkt en verwijderd ( en ook de juffen en meesters werden niet gespaard).  Indien u toch nog een teek zou vinden bij uw kind dan kunt u die als volgt verwijderen:  met een tekentangetje, pincet of de vingernagels de teek vastnemen tot tegen de huid.  Daarna draait u tegen de wijzers in (naar links) en trekt u het beestje eruit.  Nadien best even ontsmetten.

Bedankt voor het vertrouwen om uw kind deze vijf dagen mee te sturen.  Het was ongetwijfeld een rijke en boeiende ervaring voor hen die ze hopelijk onthouden voor de rest van hun leven! 

Zo, mijn wasmachine draait al op volle toeren en ik hoor mijn zetel roepen.  Geniet van het weekend samen met uw kind(eren).  Dat zal ik ook doen.

PS.  Ik probeer morgen de rest van de foto's te posten.

Groetjes, en wat de bosklassen betreft, tot een volgende editie!!

juf Katlijn en de rest van het bosklasteam.

21:14 Gepost door De bosklassers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.