23-06-11

Bosklassen Houthalen-Helchteren dag 4

Hoi iedereen aan het thuisfront,

Wat waren we blij toen we deze ochtend onder een, weliswaar aarzelend, zonnetje konden vertrekken naar Bokrijk. 

De kapoenen van het eerste en tweede leerjaar maakten samen met juf Ann, juf Vicky, meester Arne en meester Rik een grote wandeling op het domein waarbij ze een aantal huisjes waar een oud ambacht gedemonstreerd werd, een bezoekje brachten.

Zo konden ze ondermeer proeven van boekweitpannenkoeken, zien hoe de smid en de pottenbakker te werk gingen.

De 'snorrekes' (zoals juf Charline haar kroost liefdevol aanspreekt) van het derde en vierde leerjaar volgden samen met hun juf en juf Katlijn het spoor van 'De vijfde boog', de spannende reeks op Ketnet die zich in Bokrijk afspeelt.  Zij bezochten de slaapzolder van de 5 vrienden, griezelden bij het aanschouwen van de geest van Cara, zongen Karaoke.  In de kelder van Babs mochten ze per drie een eigen kruidenmengeling met magische krachten samenstellen.  

De oudsten van het vijfde en zesde deden de 'Bunchtocht' op eigen houtje.  Ze moesten de knopencode kraken en zo enkele opdrachten op het domein uitvoeren.

's Middags kwamen we samen voor de picknick.  Enthousiast vertelden de kinderen elkaar hun avonturen.

In de namiddag werd de rest van het park verder verkend.  Ook nu bleven we actief: oude volksspelen zoals steltlopen, trapfietsen,... werden uitgeprobeerd door jong (de kinderen) en oud (??).  Ook de spinster, de weefster en de modiste die prachtige hoeden maakte, werden met een bezoekje vereerd.  

Als afsluiter mocht iedereen zich uitleven op het werkelijk cooooooooole speelplein aan de rand van het park.  Helemaal op het einde probeerden de weergoden toch nog een stok tussen de wielen te steken door de sluizen even open te zetten. 

Na zo'n drukke dag smaakte de maaltijd dubbel en dik. 

Vanavond vieren we de laatste avond en maken we het samen nog héél gezellig!

Lieve mama's en papa's, morgenavond mogen jullie jullie keppetje, bolletje, zusje, broere, prinsesje, engeltje, ... weer in de armen sluiten en zelf onderstoppen.  ;-)   Nog eventjes geduld! 

Moe, maar voldaan,

het bosklasteam

19:33 Gepost door De bosklassers | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Mylan is uw valies reeds klaar om terug te keren naar huis,de groetjes van opa & oma.

Gepost door: romain gellinck | 23-06-11

De stilte is oorverdovend (wie had dat gedacht ;-)). We kijken al uit naar morgenavond als ons spook terug thuis zal komen.
Voor het geval we het morgen zouden vergeten : nu alvast heel dikke merci aan Juf Katlijn voor het posten van de vele foto's waardoor we de bosklassen ook een beetje konden meebeleven. En aan de andere juffen en meesters voor de goede zorgen.
Breng ze morgen allemaal veilig terug naar Beernem, we zullen jullie met open armen ontvangen.
Nog 1 keer slapen ...

Sandra

Gepost door: mama en papa yara | 23-06-11

De stilte is oorverdovend (wie had dat gedacht ;-)). We kijken er al naar uit om ons spook morgenavond terug bij ons te hebben.
Voor het geval we het morgen in alle blijdschap van het weerzien zouden vergeten, nu al dikke merci aan Juf katlijn voor het posten van de vele foto's zodat we de bosklassen een beetje konden meebeleven. En ook aan de andere juffen en meesters voor de goede zorgen.
breng ze morgen allemaal veilig terug naar Beernem, we zullen jullie met open armen ontvangen.
Nog 1 keer slapen ....

Gepost door: mama en papa yara | 23-06-11

dag zus bedankt voor je briefje.het was kort maar aangenaam om teweten dat je goed stelt.we zijn de uren aan het aftellen dat je terug komt naar huis.slaaplekker en tot morgen dikke zoen en neusje, knuffel

Gepost door: bianca MAMA JULIE | 23-06-11

Dag Céline en Thomas,

geniet nog van jullie laatste dag.
En morgen keren jullie al huiswaarts, we kijken er al naar uit!!
dikkel knuffel
mama en papa

Gepost door: mama Céline en Thomas | 23-06-11

De commentaren zijn gesloten.